Varenie podľa 5 elementov
Na kurze naučíte:
- prirodzene upraviť a používať zdraviu prospešné potraviny v praxi
- rýchlo a s ľahkosťou navariť zdravé a energické jedlo
- poznať základné zložky zdravej stravy človeka a ich vzájomný pomer
- pripraviť si kvalitné a zdravé raňajky
- skombinovať si jedlo podľa piatich elementov – obilniny, strukoviny a zeleninu tak, aby vám prospeli
- tipy ako zvýšiť váš výkon vo vašej práci a byť odolný voči stresu
Na čo sa môžete tešiť:
Spoločne vytvoríme kompletné menu od raňajok až po dezert a takto vytvorené jedlo spolu aj skonzumujeme.
Varenie môže byť aj zábava a relax zároveň.
Termíny: 22. Marec 2025 o 08:30 hod
Cena kurzu: – 69 EUR / osoba
V cene je zahrnuté
- kurz v krásnych priestoroch Bistra
- potraviny z ktorých budeme spolu čarovať zdravé jedlo
- nealkoholické nápoje / káva
- Jedlo, kotré spolu vytvoríme spolu skonzumujeme a to, ktoré spolu nezjeme si vezmete zabalené domov
Čarujeme so zeleninou
Na kurze naučíte:
- prečo je zelenina dôležitá v našej strave
- akú energiu získame z rôznych druhov zeleniny
- aké tepelné prípravy zeleniny použiť ,aby nás zelenina vyliečila
- aké techniky prípravy zeleniny nekombinovať
- techniku prípravy zeleniny ak sa chceme uvoľniť alebo posilniť
- namiešať správny pomer zeleniny a obilniny
- prečo máme chuť na sladké, alkohol, pečivo, mäso alebo syr
Na čo sa môžete tešiť:
Spoločne vytvorené jedlo spolu aj skonzumujeme.
Varenie môže byť aj zábava a relax zároveň.
Termíny: 19. Apríl 2025 o 09:00 hod
Cena kurzu: 69 EUR / osoba
V cene je zahrnuté
- kurz v krásnych priestoroch Bistra
- potraviny z ktorých budeme spolu čarovať zdravé jedlo
- nealkoholické nápoje / káva
- Jedlo, kotré spolu vytvoríme spolu skonzumujeme a to, ktoré spolu nezjeme si vezmete zabalené domov
Obilniny a kvasená zelenina
Na kurze naučíte:
- prospešnosť obilnín pre náš organizmus
- akú energiu majú rôzne druhy obilnín a ako si správne vybrať tú vhodnú pre nás
- prípravu obilnín tak, aby sme z nich vyťažili pre nás čo najviac energie
- techniky prípravy obilnín vhodné v lete a v zime
- pomer obilniny a vody pre jednotlivé druhy
- dĺžky a kombinácie varenia obilnín
- rôzne techniky prípravy
- prečo je kvasená zelenina vhodná pre náš organizmus
- ako kvasiť úspešne
- rôzne druhy kvasenej zeleniny
- energie kvasenej zeleniny
Na čo sa môžete tešiť:
Spoločne vytvorené jedlo spolu aj skonzumujeme.
Varenie môže byť aj zábava a relax zároveň.
Termíny: 08. Marec o 9:00 hod
Cena kurzu: – 69 EUR / osoba
V cene je zahrnuté
- kurz v krásnych priestoroch Bistra
- potraviny z ktorých budeme spolu čarovať zdravé jedlo
- nealkoholické nápoje / káva
- Jedlo, kotré spolu vytvoríme spolu skonzumujeme a to, ktoré spolu nezjeme si vezmete zabalené domov